Кадър: Нова твМоята позиция винаги е била, че Турция няма място

...
Кадър: Нова твМоята позиция винаги е била, че Турция няма място
Коментари Харесай

Джамбазки: Турция не е европейска държава и няма да бъде - нито културно, нито цивилизационно, нито политически

Кадър: Нова тв

„ Моята позиция постоянно е била, че  Турция няма място в Европейския съюз . Президентът Ердоган няма никакво желание да трансформира страната си по този начин, че да дава отговор на критериите за участие. Турция не е европейска страна и няма да бъде – нито културно, нито цивилизационно, нито политически. Това е някакъв танц, който играе предвид на вътрешните въпроси, които има да взема решение ”. Това разяснява евродепутатът Ангел Джамбазки след срещата ЕС-Турция, която се организира във Варн, съобщи Нова тв.

 „ Обединените патриоти имаме доста сериозно отношение към този човек и неговата политика. Той се опита брутално да се намеси във вътрешните работи на България, правейки една партия и пробвайки се да взе участие в изборите ни. Това е неприемливо. Такава безочливост през последните години никой не си е разрешавал ”, добави Джамбазки.

По думите му  Реджеп Ердоган е „ демонтирал ” другарските връзки сред България и Турция .

„ Разтревожи ме нахалното държание на Реджеп Ердоган, който се пробва да има насрещни претенции по повод, да речем, на обезщетенията на наследниците на тракийските бежанци. Турция дължи десетки милиони, които е подписала сама в Ангорския контракт от 25-а година. Няма никаква причина отсреща да се желае нещо, обвързвано с парцели ”, разяснява още евродепутатът.

„ Във Варна Ердоган пристигна и изиска още пари от Европейски Съюз. Каква е изгодата за България? Изобщо нямам доверие на този човек. Той просто отсрочва нещата до идната среща, по-късно още веднъж ще отсрочва. Ще продължава да играе тази игра, която счита, че е доста интелигентна ”, съобщи Ангел Джамбазки.

Именно по тази причина, съгласно него, договарянията за еврочленството на Турция би трябвало да бъдат прекъснати, тъй като са непотребни.

Той  бе помолен да разяснява и протичащото се около случая „ Скрипал ”  и българската позиция.

„ Трябва да бъдем рационални и да не скачаме в такива напрегнати борби, каквито се вършат сега. От тази обстановка единственият потърпевш е Сергей Скрипал и щерка му. И двете други страни завоюваха ”, на мнение е Джамбазки, допълвайки, че гоненето на дипломати е доста последна мярка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР